Dacia Logan MCV er Danmarks billigste stationcar – Basta !

qgy5kattbyhoa1hy5vfwDacia Logan MCV, der introduceres hos de danske Dacia forhandlere ved et Åbent Hus den 26. januar, er ikke alene Danmarks billigste stationcar. Den har også klassens absolut største bagagerum, og fås med nyeste diesel – og benzinmotorer fra Renault.

109.990 kroner for en stor stationcar med plads til fem. Læg dertil tre års garanti og et bagagerum, der sluger imponerende 573 liter. Så har du et godt indtryk af, hvilken bil den nye Dacia Logan MVC er.

Dacia Logan MCV er i bund og grund stationcarversionen af Dacia Sandero, og så alligevel ikke. For i Dacia Logan MCV er der mere benplads på bagsædet, bedre bagageplads, andre motorer, og mulighed for langt mere udstyr. Men trods dette er merprisen for stationcarudgaven blot 10.000 kroner.

Større akselafstand – mere benplads

Har man store børn og/eller behov for at kunne transportere meget, er de 10.000 kroner givet mere end godt ud i Dacia Logan MCV. Med en totallængde på lige knap 4.5 meter og en akselafstand på 2.6 meter, er målene i Logan MCV meget tæt på de, der findes i biler, der er et helt nummer større – eksempelvis Renault Megane Sport Tourer.

I forhold til Dacia Sandero er akselafstanden øget med 4.5 centimeter, hvilket betyder, at der er langt bedre benplads på bagsædet. Samtidig er bagagerummet hele 254 liter større end i Dacia Sandero. Bagagerummet er dermed det største i klassen. Det, der kommet tættest på, er Skoda Fabia Combi med 505 liter. Men bagagerummet er faktisk også større end mange af de biler, der findes i C – segmentet, herunder også Renault Megane Sport Tourer, der har 530 liter.

Tre udstyrsvarianter – fire motorer.

Ganske som tilfældet er i resten af Dacia programmet er udstyrsvarianterne Base og Ambience. Men der er kommet en yderligere variant til – nemlig Laureate, der er den mest veludstyrede version. Samtidig er det nu muligt at få hele to nye motorer. Udover 75 hk benzin og 75 hk diesel, som findes i Sandero, er det nu også muligt at få en 90 hk dieselmotor og en 0,9 liter turbobenzinversion med 90 hk. Sidstnævnte er præcis samme motor, som sidder i både Renault Clio og Renault Captur. Denne motor fås kun sammen med højeste udstyrsvariant – Laureate.

I Base versionen er der ikke meget luksus at hente. Her er der blot det mest nødvendige som isofix på bagsædet, splitbagsæde og tagrails. Vinduerne må man selv rulle op, musikken må man tænke sig til og aircondition klares bedst ved manuelt at rulle vinduerne ned.

“Det er vigtigt at have en indgangsversion som prismæssigt slår tonen i Dacia Logan MCV an. Men det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke forventer, at netop den billigste version kommer til at stå for en ret stor del af Dacia Logan MCV salget. Det forventer vi kommer til at ligge i mellemversionen, som i Dacia sproget hedder Ambience”, siger Informationschef i Renault og Dacia Søren Hyltoft.

Ambience er bedre udstyret og fås med et bredere motorudvalg. Blandt andet er det muligt at få Ambience med begge dieselmotorer – 75 hk diesel og 90 hk diesel. I Ambience begynder priserne ved 114.900 kroner for versionen med 1.2 benzin og 75 hk. Ønsker man diesel er prisen for den 75 hk version, der klarer 26,3 km/l, 124.990 kroner, mens den 90 hk diesel blot koster 5000 kr. mere – altså 129.990 kroner.

I Ambience versionen er elruder, fjernbetjent centrallås, tågeforlygter og Dacia Plug & Radio, med Bluetooth telefoni, Radio m CD og MP3 indgang standard.

Den mest veludstyrede Dacia Logan MCV er versionen Laureate. Kun i Laureate er det muligt at få den 0,9 liters TCe motor, der også sidder i Renault Clio og Renault Captur. I Laureate er det også muligt, at få 90 hk diesel. Benzinversionen koster 134.990 kroner, mens dieselversionen koster  139.990 kroner. I Laureate versionen er cruisecontrol, indfarvede sidespejle med varme, kørecomputer, og aircondition standard.

Billigt ekstraudstyr

Hvis man køber den billigste version – Base – behøver man ikke at kigge ret lang tid i ekstraudstyrslisten for at finde ud af, hvad man kan bruge sine penge til. Har man 990 kroner kan man tilkøbe et bagagerumsdækken. Og har man yderligere 990 kroner kan man såmænd også få et reservehjul. Men så er det også sket. Anderledes valgmuligheder er der i Ambience.

“Vi forventer, at Ambience bliver den mest solgte version. Derfor har vi besluttet, at det skal være muligt at tilkøbe en del ekstraudstyr. Vi ved fra Dacia Lodgy, at multimediesystemet Medianav med 7 tommers touch skærm, navigation, bluetooth telefoni og audio streaming er et hit. Det samme er aircondition, så det bliver givetvis noget af det udstyr, vi kommer til at sælge en del af ved siden af” siger Søren Hyltoft.

Køber man den højeste udstyrsvariant Laureate er det begrænset, hvad der er af oplagte muligheder for ekstraudstyr. Men parkeringssensor til 1990 kroner, samt rat og gearknop i læder til 990 kroner er nok det mest oplagte.

Også som van

Det er naturligvis også muligt at købe Dacia Logan MCV som van. Her begynder priserne ved 66.999 kroner for Base 1.2 75 hk versionen. Den man forventer sig mest af er versionen med 75 hk diesel i Ambience til 71.272 kroner, men også topversionerne med Laureate udstyr og hhv. 90 hk diesel og 90 hk TCe benzinmotor forventes der et potentiale på. Her koster dieseludgaven 77.047 kr. og den 90 hk benzinmotor 80.029 kr.

 

Skriv et svar