Fem stjerner til Renaults ZOE – Danmarks nye elbil

owwvqhpdoupdmpuhbzgmRenault ZOE har netop gennemgået den skrappe kollisionstest hos EuroNCAP. En test, hvor bilen bliver påkørt forfra, bagfra og fra siden. Og helt som forventet, klarede ZOE sig til de maksimale fem stjerner i testen.

Da Renault ZOE for nyligt ramte muren hos EuroNCAP så den stjerner. Nærmere betegnet fem af slagsen. Det maksimale antal en bil kan få, og et bevis på, at Renault ZOE er blandt de sikreste biler på markedet .

Blandt andet fremhæves det i den officielle testrapport fra EuroNCAP, at kabinen forblev helt stabil ved frontal kollisionen. Og når det gælder barnesikkerhed er ZOE et godt sted at opholde sig, idet den opnåede de maksimale antal point for børnesikkerhed.

Med de fem stjerner må sikkerheden siges at være godkendt. Dermed er bilen klar til introduktion på det danske marked i slutningen af maj måned. Hos Renault forventer direktør Henrik Bang sig meget af den nye elbil, som han mener supplerer de eksisterende elbiler fra Renault på bedste vis.

”Med Renault ZOE får vi en elbil vi er meget stolte af at introducere. Og det er der mindst fire forskellige grunde til. Den er for det første har ZOE lige den størrelse som danskerne vil have. Nemlig en kompakt bil med plads til fem og et stort bagagerum. For det andet er den en elbil, der er bygget som sådan helt fra bunden. For det tredje har den en reel rækkevidde på omkring 150 km mellem hver opladning. Og for det fjerde er den med en pris på 161.400 kroner ganske enkelt danmarks billigste og bedste elbil”, siger Henrik Bang.

Renault Zoe, der kommer ud til de autoriserede Renault ZE forhandlere i slutningen af maj, vises første gang offentligt på biludstillingen Biler i Bella den 21.-24 marts.

Renault Zoe har en tophastighed på 135 km/t og en officiel rækkevidde på 210 km.(New European Driving Cycle ), men det er svært at opnå i praksis. Ved almindelig daglig brug i al slags vind og vejr ligger rækkevidden nærmere de 150 km, hvilket er langt taget i betragtning af, at mere end 90 procent af den daglige kørsel i Danmark er under 100 km om dagen.

Renault Zoe har ikke batteriskiftemulighed, men den lange rækkevidde kombineret med muligheden for lynladning ( 80 % opladning på en halv time) gør den anvendelig som familiens daglige køretøj.

 

Skriv et svar