Jenny og den lille lyseblå Renault – måske Danmarks mest loyale Renault kunde

Efter et langt liv med den lille lyseblå Renault 4CV var det forleden slut. Lidt mod sin vilje afleverede 87 årige Jenny Jørgensen sin gamle Renault, der er fra 1960 - og fik en spritny i stedet.

Efter et langt liv med den lille lyseblå Renault 4CV var det forleden slut. Lidt mod sin vilje afleverede 87 årige Jenny Jørgensen sin gamle Renault, der er fra 1960 – og fik en spritny i stedet.

87 årige Jenny Jørgensen skiftede forleden sin 54 år gamle Renault 4CV ud med en ny Renault Twingo. Men hun var lige ved at fortryde.

Den lille lyseblå Renault 4CV stråler om kap med forårssolen hos Renault forhandleren i Hobro. Med ”fødselsår”, der siger 1960, er den lige så velholdt og frisk at se på, som bilens nu forhenværende ejer – 87 årige Jenny Jørgensen fra Hobro.

Hun har netop afleveret nøglerne til Renault forhandler Thomas Therkildsen i Hobro, der så til gengæld har overrakt hende nøglerne til en helt ny Renault Twingo.  Men Jenny synes nu ikke det er helt det samme, og glæden over den nye bil skygges lidt af vemodet ved at slippe den gamle. For den lyseblå Renault gemmer på mange minder.

“Det er forfærdeligt. Jeg har næsten ikke sovet i nat, og jeg har slet ikke lyst til at sælge hende” siger 87 årige Jenny Jørgensen og ser oprigtig bedrøvet ud, som hun står der og kigger på bilen.

Historien med den blå Renault 4CV begynder juleaften i 1960’erne.

”Min mand overrakte mig en lille pakke, og ud fra den stak en rød snor som jeg skulle følge. Jeg fulgte den gennem stuen, ud gennem køkkenet og bryggerset over gårdspladsen for til slut at ende med at stå foran en stor pakke. Da jeg pakkede op var den her indeni”, fortæller en tydeligt berørt Jenny Jørgensen, der konsekvent omtaler bilen som hun. Det er nemlig ikke bare en bil hun har haft – det har nærmest været et familiemedlem. Og endda et trofast et af slagsen.

“Hun har aldrig kostet os noget. Hun har altid kørt upåklageligt og vi har haft mange gode stunder med hende. Tænk dig, hun er jo så gammel, at ham der har siddet på bagsædet på mange ferier”, siger hun og peger på sønnen, der netop har rundet de 60 år og i dagens anledning er taget med sin mor for at aflevere bilen og sikre, at Thomas Therkildsen fra Renault i Hobro vi tage sig godt af bilen. For den skal ikke bare stå et sted og gå til.

” Thomas har lovet at passe godt på hende og give hende plads herinde i udstillingen, og det er jeg glad for. For hun skal passes på. Hun har jo aldrig fejlet noget og faktisk aldrig haft en skramme, så det er selvfølgelig lidt trist at skulle sige farvel nu”, siger Jenny Jørgensen, der vist kan betragtes som en af Danmarks mest trofaste Renault kunder.

 

Skriv et svar