Når kommunen lukker kan man leje hjemmeplejebilerne

p2t3tlztqkjkagilik1iNår den sidste medarbejder går hjem hos Helsingør kommune, står langt de fleste kommunale biler stille på parkeringspladsen. Men, hvis det står til nuværende borgmester i Helsingør Johannes Hecht – Nielsen, skal elbiler og ny tankegang lave om på det.

Der var fornemt besøg hos Helsingørs autoriserede Renault forhandler for nylig. Kristian Jensen, tidligere skatteminister fra Venstre, havde taget sig tid til at lægge vejen forbi Kronborg Auto, hvor hans partifælle Borgmester Johannes Hecht – Nielsen præsenterede et både nyskabende og meget grønt initiativ.

Tanken er i al sin enkelhed, at Helsingør kommune med tiden skal udskifte så mange af de kommunale biler med elbiler, som det kan lade sig gøre. Men ikke nok med det. Når el-bildøren er smækket bag den sidste kommunale chauffør, skal borgerne have mulighed for at benytte elbilerne i en nyskabende delebils – ordning.

Ideen til konceptet har Johannes Hecht –Nielsen fået fra Bornholm, hvor virksomheden Greenabout siden 2010 har kørt forsøg med netop denne brug af elbiler. Og her har succesen været så stor, at man forventer det kan blive virkelighed også i Helsingør.

Konkret har Bornholms regionskommune leaset bilerne af virksomheden Greenabout og har haft råderet over bilerne på hverdage mellem 8-16. Men derefter er de indgået i en delebilsordning til gavn både for øens borgere, men også øens turister. Alle har kunnet booke en bil i alt mellem en time og en uge. Og med en dagspris på 475 kroner for en elbil, er der ikke alene et miljømæssigt godt argument for at leje dem, men også et økonomisk. Især når man husker på, at elbilerne er uden kilometerbegrænsning og at man gratis lader strøm på bilen.

I Helsingør forventer Borgmester Johannes Hecht – Nielsen, at kommunen har indført systemet i 2015, men kan endnu ikke sætte tal på, hvor mange elbiler det kommer til at dreje sig om.

Men hvem der skal levere dem er der forhåbentlig ikke den store tvivl om. Kronborg Auto i Helsingør, der lagde lokaler til begivenheden med Borgmesteren og den tidligere minister, er nemlig temmelig dreven som elbils-leverandør i Helsingør, og har også de elbiler som både privatpersoner og virksomheder efterspørger.

” Vi har tidligere leveret både Renault Kangoo ZE og Renault Fluence ZE til erhvervslivet og privatpersoner. Men der er ingen tvivl om, at Renault Zoe som vi netop har lanceret, og som både Kristian Jensen og Borgmester Johannes Hecht – Nielsen har været ude at prøve, er det helt rigtige produkt til eksempelvis hjemmeplejen. Den har den rette størrelse og den rette pris, så det er klart vores forventning, at vi kommer til at se mange Renault Zoe som kommunale delebiler indenfor de næste par år”, siger direktør i Kronborg Auto Steen Bertelsen.

Og skal man tro den tidligere skatteminister Kristian Jensen, der ellers nok har været vant til store ministerbiler, så er det ikke bilen, der står i vejen for succesen. For som han sagde da han steg ud af bilen efter en test-tur i Helsingør. ” Tak for turen – det er jo en fantastisk bil”

 

Skriv et svar