Nyt ansigt til Dacia bestseller – Duster premiere på Frankfurt Motorshow

rxtz7mpi6n2vxcngmzixMed 400.000 solgte eksemplarer på kun tre år er Dacia Duster den mest populære Dacia nogensinde. Nu kommer den i en endnu bedre version.

Med over 2.4 mio solgte biler på 14 år og Europas yngste modelprogram, er Dacia en succeshistorie. Sidste år blev der solgt knap 360.000 Dacia, og i år forventes tallet at runde den halve million.

En af årsagerne til den store succes hedder Dacia Duster. En stor SUV på 4.3 meter i længden og hele to meter i bredden. En bil, der blev introduceret tilbage i 2010, og som allerede nu er solgt i mere end 400.000 eksemplarer. Således er Duster blandt de ti mest solgte biler i Frankrig og succesen fortsætter. Nu får den nemlig et facelift, der både ses ude og inde.

Kigger man på bilen udefra er det især på fronten man kan se, at der er sket ændringer. Duster har fået ny kølergrill, nye luftindtag og nye forlygter. Men det er indenfor, at Duster har fået et løft af de mere markante.

De hidtidige instrumentbord er smidt på lossepladsen og et helt nyt og lækkert et af slagsen er nu at finde i kabinen. Desuden er der helt nydesignede sæder og indtrækket er også ændret til mørkere farver.

Men der er også nyheder på motorfronten. En helt ny 125 hk turbobenzinmotor med seks trins gearkasse debuterer i Duster. Den nye kraftfulde benzinmotor yder 90 procent af den maksimale trækkraft allerede ved 1500 omdrejninger pr minut og klarer knap 17 km/l.ved blandet kørsel.

Desuden kan man få Duster med den traditionelle 105 hk benzinmotor på 1.6 liter. Er man mere til diesel fås den både med 90 og 110 hk – begge med udgangspunkt i Renaults absolut mest benyttede motor – 1.5 liters dCi.

Dacia Duster fås både med træk på forhjulene og med træk på alle fire. Når det drejer sig om 4×4 versionen, er det hentet fra Renaults alliancepartner – Nissan og deres X-Trail, hvilket i den grad borger for kvalitet.

At Dacia er et Renault ejet selskab bliver tydeligt, når man ser på det ekstra tilbehør man kan købe til Duster. Ganske som i Renaults modeller er det muligt at tilkøbe multimediesystemet Media Nav. Et system med en 7 tommer skærm, der indeholder navigation, medieafspiller, bluetooth telefoni og radio.

Dacia Duster, der debuterer på Frankfurt Motorshow den 10. september kommer også til Danmark. Hvornår og med hvilke priser er endnu ikke endeligt bekræftet.

Skriv et svar