Zoe kører ZOE – Danmarks første med navnet Zoe kører Renaults elbil af samme navn

unnamedNavnet Zoe er smukt. Det er både navnet på Renaults fantastiske elbil, og på en ung kvinde, der for 18 år siden, som der første herhjemme, fik lov til at hedde det. I sidste uge prøvede hun elbilen, der bærer hendes navn

”Hej min datter hedder Zoe. Hun er 18 år gammel, og var den første i Danmark, der fik det navn. Først fik vi afslag på at kalde hende det, men da jeg kommer fra Canada, hvor navnet ikke er ukendt, fik vi en speciel tilladelse. Vi fik endda et brev fra Dronning Margrethe, der bekræftede det.  I sidste uge – 18 år efter – fik Zoe sit kørekort, og helt uden fejl. Jeg tænkte, om ikke hun måtte prøve jeres bil, der jo bærer hendes navn”

Denne mail kom til os for et par uger siden fra Kevin Paldan O’Brien. Og det kunne vi slet ikke stå for. Selvfølgelig skulle Zoe da prøve en ZOE.

Derfor satte vi hende stævne hos en Renault forhandler, så hun kunne låne en bil, og vi kunne blive lidt klogere på hvem det er, der hedder det samme som vores bil.

Det viser sig at være en smuk ung kvinde, der bestemt ikke er dårlig reklame for elbiler – tværtimod. Hun havde dog ikke hørt om bilen, før hendes far en aften ringede.

“Min far ringede en aften til mig og sagde, at han lige havde set en reklame for en ny Renault, der hed ZOE”, fortæller Zoe med efternavnet Paldan O’Brien og fortsætter.  ”Og da han foreslog, at vi skulle prøve at kontakte Renault, syntes jeg da, det var en sjov ide”.

Til dagligt bor Zoe i Hellerup, hvor hun også går i gymnasiet. Som studerende i 2 G har hun dog ikke selv råd til bil. Men efter en uge bag rattet af den smarte Renault, er hun ikke blevet afskrækket. Som hun siger, så er den jo både smart, hurtig og flot.

Men sådan skal det jo også være.

Navnet forpligter

Skriv et svar