Åbent Hus på klassens smukkeste stationcar

lotefv7or4yjke6ij5frDen 4.-5. maj lægger de danske Renault forhandlere gulv til endnu en markant introduktion. Nemlig introduktionen af den nye Renault Clio Sport Tourer. Uden sammenligning den flotteste stationcar i sin klasse.

Den nye Renault Clio er en storsælger og placerer sig helt i toppen af salgsstatistikken Alene i marts måned blev der solgt i alt 385 ny Renault Clio. Til sammenligning var tallet for den tidligere Clio hatchback for hele 2012 på 949 styks.

Og nu er det så Renault Clio Sport Tourers tur til at gøre det samme. Og det forventer vi. Den nye Renault Clio Sport Tourer har potentialet til at blive den bedst sælgende stationcar i sit segment, for der er sket en mindre revolution med den nye Renault Clio Sport Tourer.

I forhold til den forrige, der ikke ligefrem fik hæftet tillægsord som sexet, tiltrækkende og sportslig på sig, forholder det sig stik modsat med den nyeste Renault Clio Sport Tourer.

Renault Clio Sport Tourer er forøget med 17 centimeter i længden, hvilket betyder 443 liters bagagerum. Det er 143 liter mere end hatchbackudgaven.  Den bedst mulige adgang til bagagerummet er sikret ved en stor åbning og læssehøjden er blot 68.5 centimeter over jorden  – 15 centimeter laver end hatchbackudgaven.

Til forskel fra hatchbackudgaven fås stationcarudgaven med en 120 hk turbobenzin motor med Renaults dobbeltkoblingsgearkasse. ( EDC gear) . Denne gearkasse vil i øvrigt også kunne fås til den 90 hk dieselmotor i løbet af efteråret 2013.

Den nye Clio er længere, bredere og lavere end forgængeren. Samtidig har den været på kur og har tabt 100 kilo. Tilsammen giver det endnu bedre og mere dynamiske køreegenskaber.

Verdensklasse diesel og helt ny 3-cylindret benzinmotor

Renault er en af verdens bedste til at lave dieselmotorer. Det understreges af, at både Nissan og Mercedes benytter Renaults dieselmotorer. Den fremmeste blandt de nye dieselmotorer er den nye 90 hk motor, der klarer hele 31.25 km/l.og har et CO2 udslip på 83 gram CO2 pr. km. – blot 4 gram mindre end Toyota Yaris HSD Hybrid.

31.25 km/l er intet mindre end rekord i klassen. Samtidig har den et moment på 220 Nm ved 1750 omdr/min og yder de maksimale 90 hk ved 4000 omdr/min. Det lave forbrug i motoren, skyldes blandt andet features som Stop& Start teknologi. Og vil som sagt også kunne fås med dobbeltkoblings gearkasse –  EDC gearkassen.

Storsælgeren i dieselversionen forventes dog at blive den velkendte og meget økonomiske 75 hk variant. En motor, der nøjes med at nippe til dråberne. 27.8 km/l siger forbrugstallet ved blandet kørsel.

Udover den meget nøjsomme diesel kan man også få den tre cylindrede benzinmotor med turbo. Den er på blot 899 ccm, men yder 90 hk med et maksimalt moment på 135 Nm. Også denne sparer mildest talt på de dyre dråber. Ved blandet kørsel siger økonomien 23.25 km/l.

Den nye Renault Clio Sport Tourer har samme standardudstyr som hatchback udgaven. Det vil sige at selv fra den billigste udstyrsvariant – Authentique – er LED lys, fartpilot, Hill Start Assist, radio m Bluetooth og USB indgang samt splitbagsæde standard

Ganske som på hatchback versionen introduceres den nye Clio Sport Tourer med et introduktionstilbud, hvor man kan opgradere til en udstyrsvariant højere oppe for blot 5000 kr. ( 20.000 kr. sparet ) eller få 20.000 kroner i rabat på den model man har valgt – gælder dog ikke Authentique.

Det kan virke indviklet, men i praksis betyder det, at ingen køber den laveste udstyrsvariant – men alle køber enten mellemversionen Expression eller topversionen Dynamic.

Priserne begynder ved 144.900 kroner for en 1.2 75 hk benzin Authentique. Men det nok de færreste, der køber den, når man for 149.900 kroner kan få en Expression- version, der udover standardudstyret også har aircondition, 7 tommers touchscreen med navigation, bluetooth, radio og læderrat. Bestsælleren forventes at blive versionen med Expressionudstyr og 75 hk dieselmotor. Den koster 167.900 kroner.

Alle autoriserede Renault forhandler slår i forbindelse med det åbne hus dørene op den 4. og 5. maj fra kl. 11.00 – 16.00.

 

Skriv et svar