Danmarks fjerde største by – Roskilde Festival – kører i elbiler

100207_sex03_400X400

Roskilde Festival, der i denne uge har så mange “indbyggere”, at det er Danmarks fjerde største “by”, bliver i de næste to uger Danmarks tredjestørste elbilflåde-ejer. Elbiloperatøren CLEVER har nemlig leveret hele 31 elbiler og 16 ladestandere til festivalen. Renault deltager i festivalen med Renault Twizy og Renault Zoe

Roskilde Festival bruger typisk 200 biler i festivaldagene til at løse festivalens transportbehov, og nu er 31 af dem elbiler – og en stor del af dem endda de nyeste på markedet. Faktisk er 16,7 procent af lejedagene dækket af el-biler på årets Roskilde Festival.

Elbilerne kører på festivalen i en hel måned, og løser i den tid en række transportopgaver – lige fra transport af musikere, til møder i direktionen og transport af kostbart målemateriale, der skal behandles varsomt.

”Opbygningen af festivalen er en gigantisk opgave, der løses på kort tid– og en lang række af de daglige driftsopgaver vi har, kan vi nemt løse med elbiler – det fortæller mig, at hvis en virksomhed af vores størrelse med 30.000 frivillige medarbejdere kan bruge elbiler, så kan de også snildt løse andre store virksomhedernes behov”, siger Hans-Christian Smed, Direktør for salg og marketing, Roskilde Festival.

Elbiler passer godt ind 
Roskilde Festival har i mange år haft bæredygtighed på dagsordenen og på festivalen er man meget bevidste om, hvordan man kan reducere klimapåvirkningen.  Hans-Christian Smed fortæller;

”vi ønsker at tage skridt i den rigtige retning, så vi kan reducere CO2-belastningen mest muligt – og derfor er det også helt naturligt, at vi bruger elbiler til at løse de mange transportopgaver, der jo selvfølgelig er. Vi er jo under festivalen Danmarks fjerde største by, ” siger Hans-Christian Smed, Direktør for salg og marketing, Roskilde Festival.

Hos Renault er der glæde over at være repræsenteret på Roskilde Festival;

” Når vi leverer biler til Clever og Roskilde Festival er det selvfølgelig for at signalere, at det faktisk er ret cool at køre elbil. Samtidig er sammenhængen mellem elbiler og musik bestemt ikke ukendt for Renault. I Frankrig er verdens bedste DJ – David Guetta – ambassadør for Renault Twizy og herhjemme er den kendte producer Remee også temmelig glad for sin Renault Twizy”, siger pressechef Søren Hyltoft fra Renault.
Hos CLEVER er man glad for samarbejdet med Roskilde Festival.

”Det giver os en unik mulighed for at få skabt synlighed omkring elbilerne – og vise at de kan løse en lang række transportbehov. Bilerne løser både nogle konkrete transportopgaver for festivalens 30.000 frivillige medarbejdere, og samtidig kan de mange tusinde festivalgæster se, at Roskilde Festival går foran med et godt eksempel,” siger Lars Bording, adm. direktør i CLEVER

De 31 elbiler får ny energi på 16 ladebokse, som CLEVER har stillet til rådighed, og kan samtidig tankes på CLEVERs ladenetværk af 130 ladestandere og hurtiglade-stationer(50 kW), der er i både Roskilde, Hedehusene og Storkøbenhavn.

 

Skriv et svar