Ny Renault konceptbil afsløret

bxo4l2gzdlfcwldilokxRenault Twin’Z er navnet på den nyeste konceptbil fra Renault. En bil, der giver et smugkig på fremtidens minibil fra Renault.

Normalt er det på biludstillinger, at nye biler afsløres. Men ikke den nyeste konceptbil fra Renault med navnet Twin’Z. Den blev i stedet afsløret i Milano på Salone Internazionale del Mobile – en internationalt meget anerkendt messe for design.

At den blev afsløret midt i designverdenens mekka, vidner i den grad om, at Renault med Twin’Z ønsker at sætte endnu mere fokus på det publikum, der har øje for design.

Twin’Z er en rendyrket citybil, og er med en længde på blot 3.6 meter ideel til tilstoppede byer. Samtidig er det en 100 % elbil med træk på baghjulene og motoren placeret bagtil. Bredden er 1.7 meter og højden 1.5 meter. Vægten er 980 kilo og akselafstanden knap 2.5 meter.

I alt yder motoren 68 hk og momentet er på hele 226 Nm. Det betyder hurtig acceleration i byen – og skal man længere væk er rækkevidden hele 160 km.

Med Twin’Z peger Renault fremad mod næste generation Twingo, men undlader ikke at trække på designarven fra legendariske Renault modeller. Der er således inspiration fra blandt andet Renault 5 og Twingo.

Renault havde i forbindelse med udviklingen af konceptbilen inviteret den prisvindende britiske designer Ross Lovegrove til at give sit bud på et bildesign ud over det sædvanlige. Hans team af designere har blandt andet udformet kofangerne, LED lygterne, fælgene og havde også ansvaret for interiøret i Twin’Z.

Fakta om Renaults konceptbiler

Renault Twin’Z er den femte konceptbil fra Laurens Van den Ackers hånd.

Først kom Dezir, der designmæssigt lagde fundamentet til den netop introducerede Renault Clio.

Siden kom Captur, der indenfor kort tid introduceres i den produktionsklare version i Danmark. R – Space var næste nummer i rækken som en forførende afløser for den nuværende Scenic og sidst varevognen Frendzy.

Skriv et svar