Nyt fjæs til Renault Espace

 

Med 28 år på bagen er Renault Espace et ikon for Renault. Nu kommer en opdateret version med helt ny front og nøjsomme motorer.

Da Renault Espace i april 1984 blev afsløret for verdenspressen var det en nyhed af de store. Man diskuterer stadig, om det var Chrysler eller Renault, der opfandt MPV konceptet, men fakta er, at Renault Espace i den grad tilføjede noget helt nyt for bilkøberne.

Med store vinduer, godt udsyn og mulighed for at om-møblere hele kabinen, så man kunne skabe en lounge stemning med sæder vendt mod hinanden, var der dømt fransk elegance og kreativitet for alle pengene.

Siden er der gået 28 år, og der er i alt produceret 1.2 millioner Renault Espace. Nu kommer så seneste opdaterede version. I denne er der især lagt vægt på designet på fronten, der nu er på linje med alle nye Renault’er.

Desuden er det nu muligt at få Renault Espace med endnu mere miljøvenlige motorer.  Og sidst men ikke mindst er der skruet op for komforten i kabinen.

Det er især på fronten at man kan se, at der er sket noget med den opdaterede Espace. Det vil sige, et tydligere logo placeret mere opretstående på fronten og naturligvis et andet lay out ude foran, der understreger bilens elegante fremtoning. Med til det nye look hører også andre fælge og endnu mere luksus indenfor med læder eller Alcantara indtræk.

Det er naturligvis ikke “gratis “ at fragte op til syv mennesker i en Espace, men netop på motorsiden er der gjort meget for at strække de dyre dieseldråber. Kernen i bilen er en 2.0 liters dieselmotor med manuelt gear, der yder hhv 130 -150 -175 hestekræfter. I 130 hk udgaven betyder det en brændstoføkonomi på omkring 17.5 km /l, hvilket ikke er dårligt for en bil i den størrelse. CO2 emissionen er da også reduceret med 20 gram pr km.

For udgaven med 175 hk er der tale om det laveste forbrug i segmentet, da man har reduceret forbruget med 1.7 liter pr. 100 km, hvilket betyder 27 gram mindre CO2 pr. km.

 Indenfor i kabinen er der nu en række ting, der i 2012 versionen af Espace er gjort til standard. Blandt andet er Carminat Tom Tom navigationssystem, hands free card, og elektronisk parkeringsbremse standard, mens det er muligt at tilkøbe bakkamera og indbyggede DVD skærme til bagsæderne.

Fakta om Renault Espace

Siden introduktionen i 1984 er der i alt solgt 1.2 mio enheder i Europa. Espace blev produceret gennem et samarbejde mellem Renault og Matra, der med Renault Espace opfandt et helt nyt begreb – MPV.

1984: Espace afsløres i april og salget begynder i juli.

1991: Næste generation Espace kommer, med et mere dynamisk look. V6 motorerne understreger Espace eksklusivitet.

1996: Tredie generation af Espace. I 1998 kommer den i en forlænget udgave – kaldet Grand Espace. Den er 27 centimeter længere end standardversionen. Med den slutter samarbejdet med Matra definitivt.

2002: Fjerde generation af Renault Espace sendes på gaden. Den er bygget på samme platform som Laguna 2 og luksusbilen Vel Satis

2012: Historien fortsætter, og her 28 år efter introduktionen er Espace navnet stadig forbundet med eksklusiv luksus og innovative løsninger.

Skriv et svar