Renault Captur forener det frække med det fornuftige.

m2swzxfmsqxfbwhcboa5

Renaults første crossover – Renault Captur – er om få dage i handlen. Priserne begynder ved 164.900 kroner for en 90 hk turbo benzinversion.

At der er sket ting og sager med Renaults design efter designprogrammet i Paris blev overladt til chefdesigner Laurens van den Acker, er de færreste vist i tvivl om.

Efter den nye Clio, der i den grad skiller sig ud fra mængden, kommer nu næste blad i designblomsten fra Laurens van den Acker. Livsstilsbilen med lige så inciterende design som den nye Clio , nemlig Renaults første crossover – Captur.

Priserne helt i bund

Priserne begynder ved 164.900 kroner for basisversionen med 90 hk benzinmotor. Ganske som det er tilfældet med Renault Clio, kan man opgradere bilen til en udstyrsvariant dyrere. Det betyder, at en Renault Captur 0.9 Tce Expression, der blandt meget andet er standardstyret med 16 tommer alufælge, aircondition, læderrat og håndfrit nøglekort.

Ønsker man mere skud i bøssen, en cylinder mere og Renaults nye dobbeltkoblingsgearkasse – EDC gear – er der premiere til den 120 hk turbo benzinmotor, der kun fås i de to bedst udstyrede versioner – Expression og Dynamic.

17 tommer alu og tofarvet karosseri

I Expression koster den 219.900 kroner. Ønsker man hele designpakken af lækkerier skal man vælge Dynamic versionen, der blandt meget andet indeholder 17 tommer alufælge, automatisk klimaanlæg, tofarvet karosseri, aftagelige sædeindtræk og mediesystemet Media Nav.

Ønsker man diesel er der gensyn med den superøkonomiske 90 hk diesel, der også ligger i Renault Clio. Den klarer i Renault Captur 27.8 km/l og prisen for en Expression er 196.900 kroner.

Renault Captur er i den grad en bil for de, der har brug for mere plads end i en Clio, men ikke har lyst til en traditionel MPV som eksempelvis Renault Scenic.

Siddepositionen er 10 centimeter højere end i Clio og på 2. sæderække er der masser af plads at boltrer sig på. Mens Clio har knæplads på 140 mm er det i Captur 215 mm.

Design og funktionalitet i forening

Trods det spændstige ydre er der også tænkt på funktionaliteten. Bagsædet kan, via et håndtag i hhv. bagagerum og i kabinen, rykkes 16 centimeter frem og tilbage – alt efter om man ønsker ben eller bagageplads. Det vil sige, at bagagerummet sluger mellem 377 liter og 466 liter.

I Renault Captur er der også en masse fralægningsplads i kabinen – helt  som man kender det fra Renault Scenic. Handskerummet – der faktisk er en skuffe – sluger 11 liter, og ved dørene er der plads til 1.5 liters flasker. Mellem forsæderne findes også en opbevaringsboks, der rummer 1.6 liter.

Renault Captur fås i tofarvet lakering. Taget og dørstolperne har en farve, mens resten af karosseriet har en anden. I alt findes der ni forskellige lakeringer i to toner, så det er muligt at designe sin helt egen bil.

Men ikke alene kan man få forskellige udvendige designfeatures – indenfor følger de mange valgmuligheder med . Det er muligt at få interiøret i seks forskellige nuancer og det er faktisk muligt at skabe 200 forskellige exteriørversioner og 100 forskellige varianter indenfor.

Flere multimediesystemer

Renault Captur kan fås med samme multimediesystem som Renault Clio. Det vil sige, at det både er muligt at få Captur med Media Nav systemet eller det interaktive R- Link system

Media Nav systemet, der er indbygget i midterkonsollen, har en 7- tommer stor touchskærm, hvor man betjener Bluetooth telefoni, radio, medieafspiller, navigation mm.

Forskellen mellem medie Nav og R- link er blandt andet, at man i R- link, der kan tilkøbes for 7900 kroner, kan stemmestyre opkald og navigation. Ligesom navigationen baserer sig på Tom Tom live systemet.

Derudover er det i R-Link systemet muligt at få mail, gå på facebook, google samt meget andet, der kræver installation af apps. Apps der kan hentes fra Renaults R Store.

Alle Captur-versioner er udstyret med det nye smarte lydsystem – Basreflex – som er integreret i de forreste højtalere placeret i dørene. Basreflex systemet gør, at de relativt små højtalere gir samme volumen og lydkvalitet som 30 liter store højtalere i hjemmet.

Er bilen udstyret med R- link kan man også nyde 3D sound by Arkamys ®. Det gør det blandt andet muligt at retningsbestemme lyden i kabinen alt efter, hvor passageren sidder.  Med R- link systemet følger desuden også et bakkamera, der er integreret i det bagerste logo.

 

Skriv et svar