Renault gør noget ved musikken

 

Athelas New Music Festival er navnet på en klassisk dansk – fransk musik festival, der finder sted i København fra den 18. til den 25. maj. Renault spiller en hovedrolle i eventet. Åbningshøjtideligheden indbefatter nemlig et specielt komponeret værk for ni Renault’er kaldet Poéme Automobile.

 Østerfælled Torv på Østerbro i København lægger grund til en begivenhed af de mere spektakulære. Det sker, når den internationalt anerkendte musikfestival Athelas New Music Festival, fra den 18.- 25. maj sætter fokus på fransk og dansk musik på teatret og spillestedet Republique.

 Med Hans Kongelige Højhed Prins Henrik som protektor præsenterer festivalen i år de fremmeste udøvere og skabere indenfor ny fransk og dansk musik. Med 25 unikke events på otte dage præsenterer Athelas det ypperste inden for samtidsmusik, og byder op til samspil med de beslægtede kunstarter teater, litteratur, dans og performance. Men det hele begynder den 18. maj.

 Mandag den 18 maj. kl. 18.30 vil torvet foran Republique være klædt i Renault. Hele ni Renault biler ”dirigeres” af den danske komponist Pierre Dørge and his New Jungle Orchestra, der i dagens anledning er omdøbt til the Renault Orcestra. Værket som Pierre Dørge har komponeret og som bruger lyde fra bilerne hedder “Poème automobile”.  Som Pierre Dørge siger: ” Hvad er mere fransk end franske biler.

 Hos Renault er direktør Henrik Bang begejstret ved tanken om at præsentere bilerne på en helt ny og utraditionel måde.

 ” Vi er naturligvis beæret over, at netop Renault og vores biler er kernen i det helt nyskrevne værk fra Pierre Dørge, og jeg tror der venter publikum en nyskabende oplevelse. Jeg glæder mig i hvert tilfælde til at se og høre hvad Pierre Dørge har komponeret og synes naturligvis det er ret fantastisk, at orkestret i dagens anledning er blevet døbt Renault Orcestra”, siger Henrik Bang.

 

 Læs mere om festivalen og se hele programmet på anmf.Dk

Skriv et svar