Elbil på højspænding

lpncmljzcqmj2tbdig3nElbilen Renault Twizy har været en tur forbi Renaults Formel 1 afdeling. Det er der kommet en temmelig brutal elbil ud af – der er nærmest tale om højspænding.

Enhver dreng har på et eller andet tidspunkt drømt om at lave sæbekassebilen om til en rigtig racerbil – eller i hvert fald forsøge at få den til at se hurtig ud. Og i Renaults Formel 1 afdeling er der åbenbart nogle ingeniører, der heldigvis ikke har glemt legebarnet. Det er der kommet et temmeligt opsigtsvækkende køretøj ud af.

Renaults banebrydende to personers elbil Twizy, der introduceres herhjemme indenfor den næste måned, har lagt grundkonstruktion til løjerne.

Twizy er et køretøj, der i standardudgaven har 17 hk, klarer 80 km i timen og er hurtig ude af startblokken ved lyskrydset. Men det er ingenting imod hvad konceptbilen Twizy Renault Sport F1 er. Den yder nu 100 hk og kører fra 0-100 km/t lige så hurtigt som Renaults hurtigste gadebil – Renault Megane RS. Det vil sige seks sekunder rent.

Twizy Renault Sport F1 er mildest talt blevet pimpet, så den ligner en sammenpresset Formel 1 bil. En gigantisk forvinge holder bilen nede, og en bagspoiler og Formel 1 regnlys lader ikke noget stå tilbage fra en rigtig Formel 1 bil.

Twizy Renault Sport F1 vises frem ved en lang række forskellige lejligheder i året, men er en konceptbil og kommer ikke til salg. Her må man ”nøjes ” med den almindelige Twizy, der kommer i handlen til lige under 59.000 kroner.

 

Skriv et svar