Verdensrekord i Renault Zoe elbil

 

På 24 timer tilbagelagde Renaults nyeste elbil – Renault ZOE – i alt 1618 kilometer. Det er verdensrekord og den længste distance man nogensinde har kørt i en serieproduceret elbil på 24 timer. Når elbilen Renault Zoe til efteråret introduceres herhjemme til blot 161.400 kroner kommer den som nyslået verdensmester.

På racerbanen Aubevoye i Normandiet klarede Renault Zoe i alt 363 runder, hvilket vil sige i alt 1618 kilometer – det er 25 procent længere end den hidtidige rekord.

Modsat Renault Fluence Z.E. der jo har udskifteligt batteri, har Renault Zoe et fast batteri, så det er ikke fordi den fik skiftet batteriet under forsøget, det kunne lade sig gøre, at nå så langt på et døgn.

Hemmeligheden er Renaults patenterede hurtigopladningssystem – Caméleon opladeren. Den passer til ethvert stik og med en opladning på 43 kW – såkaldt fast charge – kan man oplade til 80 procents kapacitet på under en halv time. I alt havde Zoe brug for 18 opladningssessioner på de 24 timer som testen varede.

 Renault Zoe introduceres i Danmark til oktober og med en pris på 161.400 kroner, rækkevidde på 210 kilometer, varmepumpe, der producerer varme og kulde på en uhyre effektiv måde, fast charge mulighed, lydsystem, der advarer fodgængere og cyklister, samt en avanceret touchskærm til alle bilens funktioner, er der store forventninger til Renault Zoe.

De kolde facts siger, at den er lidt over fire meter lang. Der er plads til fem og bagagerummet sluger 338 liter. Motoren yder 88 hk og batteriet er på 22 kW/t. Hastigheden er begrænset til 135 km/t.

Ud over prisen for bilen skal man leje batteriet. Det sker gennem Renault forhandlerne. Ved en årlig kørsel på 12.500 kilometer koster leje af batteriet 699 kr. om måneden.

Allerede nu kan man via www.renault-ze.com reservere en Zoe, så man er blandt de første til at få bilen når den introduceres til efteråret.

Skriv et svar