Den kulinariske verdenselite kører Renault

zurgalegmla9vxiiqy38

Kenneth Hansen svinger til dagligt gryderne på Svinkløv Badehotel, hvor han er køkkenchef. De seneste måneder har arbejdspladsen dog ligget i Skejby ved Aarhus. I den nyetablerede Agro Food Park træner han nemlig til verdensmesterskabet for kokke. Og han kører naturligvis Renault.

Seks måneder om at lave to retter mad. Det lyder mildest talt langsomt. Men for Kenneth Hansen og hans medhjælper Kasper Christensen er det det, der skal til for at vinde titlen som verdens bedste kok.

Konkurrencen, som de arbejder seks dage om ugen for at vinde, hedder Bocuse d’Or, og er det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Det afholdes den 27.-28. januar i Lyon i Frankrig. For Kenneth og hans makker tæller kun en 1. plads blandt de 24 deltagende hold.

Vi møder Kenneth og Kasper en råkold dag i Agro Food Park i Skejby. Et helt nyt område i Aarhus, der om få år skal rumme hele 15.000 videnstunge arbejdspladser indenfor fødevareteknologi. For mad er ”Big Business”.

Da NOMA i 2010 for første gang blev kåret som verdens bedste restaurant, og da Rasmus Kofoed året efter vandt verdensmesterskabet for kokke – Bocuse d’Or – betød det begyndelsen på en lind strøm af kulinariske turister fra hele verden, og deraf mange, mange millioner kroner i indtægter for Danmark.

Det er dog ikke det, der er i Kenneths tanker, når han dag ud og dag ind øver sig på at lave det, der skal blive verdens bedste kød og fiskeret. Han vil bare være verdens bedste kok. Noget, der ikke kun kræver godt håndværk og kreativitet, men også mange penge. Og det er noget af det, der ikke er meget af hos de danske deltagere ved Bocuse d’Or.

“Når man konkurrerer på det her plan, er vi oppe imod andre landes kæmpe budgetter. Så når vi knokler dag ud og dag ind i køkkenet her, der i øvrigt er tro kopi af det køkken vi skal konkurrer i Lyon, så handler det ikke om penge, men om en stor passion og en del nørderi” siger Kenneth Hansen.

De daglige indkøb af madvarer og transporten rundt i landet til de mange sponsorbegivenheder de også stiller op til, foregår i en Renault Kangoo. Her er der plads til det hele, og netop samarbejdet med Renault er vigtigt for Kenneth Hansen.

“Det betyder enormt meget, at Renault har valgt at stille bil til rådighed – både i forbindelse med de daglige indkøb, men også når vi skal til Lyon. Så det er vi virkelig taknemmelige for”, siger Kenneth Hansen.

Hos Renault er man glad for samarbejdet med den danske afdeling af Bocuse d’ Or, og det danske team til mesterskabet i Lyon.

“Renault er en international virksomhed, men vores rødder er franske. Derfor er det vigtigt for os, at vi som dansk Renault importør understøtter den franske kultur, der er i Danmark. Derfor støtter vi Bocuse d’Or, ligesom vi blandt meget andet støtter franske filmdage i København og Århus, udstillingen Franske Affære på Kulturdocken i København og andre initiativer, der har en klar forbindelse til Frankrig”, siger pressechef i Renault Danmark Søren Hyltoft. Han og resten af Renault i Danmark krydser fingrer for Kenneth og Kasper, og håber på at kunne fejre et verdensmesterskab med dem til januar.

Fakta om Bocuse d’Or:

Bocuse d’Or har eksisteret siden 1987 og er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse. Deltagerne kvalificerer sig via regionale konkurrencer til hovedkonkurrencen, der strækker sig over to dage. Deltagerne skal lave en kød- og en fiskeret på fem timer. Og råvarerne er bestemt på forhånd. I 2011 vandt danske Rasmus Kofoed den prestigefyldte titel, og i 2013 var danske Jeppe Foldager lige ved og næsten, og løb med en fornem sølvmedalje. Bocuse d’Or kaldes både de kulinariske Olympiske Lege og det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

Skriv et svar