Renault indtager Skanderborg

crsyoi0e2lqlkp3yrmjk

Hvis der er en forhandler i Danmark, der kan sælge Suzuki, så er det Skanderborg Bilcentrum. Nu supplerer det innovative bilhus deres japanske biler med franske Renault.

Det er ikke meget Suzuki og Renault har til fælles – faktisk ingenting. De er ganske enkelt to helt forskellige mærker med helt forskellige modeller og en helt forskellig filosofi, når det handler om at bygge biler. Og netop det faktum forventer indehaverne Jens Dalsgaard og Keld Henriksen fra Skanderborg Bilcentrum bliver en kæmpe fordel, for den 1. januar blev de autoriseret Renault forhandler.

”Vi har i et godt stykke tid overvejet at få endnu et mærke her i forretningen og gerne et, der ikke konkurrerer med Suzuki. Og hvad er mere naturligt, end at det skulle være Renault”, siger Keld Henriksen, der suppleres af Jens Dalsgaard, der netop ser forskelligheden mellem de to mærker som den ubetingede styrke.

”Renault har modeller som Suzuki slet ikke har. Den meget populære stationcar Renault Megane Sport Tourer, familieflytteren Renault Scenic og så den lille Clio stationcar, der jo kommer i en helt ny aftapning snart. Alle biler som Suzuki ikke matcher. Det åbner mulighed for nye og helt andre kunder i forretningen”, siger Jens Dalsgaard, der er 3. generation i en forretning, som daterer sig helt tilbage til slutningen af 1950’erne.

Siden dengang er forretningen vokset – både kvadratmetermæssigt og med hensyn til personalet. I dag deler Jens Dalsgaard og Keld Henriksen ejerskabet, og i alt er der 24 ansatte hos Skanderborg Bilcentrum. Og inden længe kommer der endnu 400 kvadratmeter showroom til på adressen Grønlandsvej 6 i Skanderborg.

Mens der endnu er et stykke tid til at showroomet står klart, så er man både på salgssiden og på værkstedet klar til at modtage kunderne.

”I forbindelse med Renault forhandlingen bygger vi ud, så der er plads til vores nye mærke. Samtidig hæver vi facaden så vi får langt mere lys og luft ind i vores showroom”, siger Jens Dalsgaard, der forventer, at byggeriet står færdigt omkring 1. marts.

Allerede ved premieren på den nye Renault Clio i december var der mange kunder forbi forretningen, og ved det netop overståede Åbent Hus den 5.-6. januar var der sort af mennesker i forretningen.

” Selv om vi først blev autoriseret Renault forhandler her 1. januar har vi haft masser af kunder i december måned. Og ved det netop overståede åbne hus den 5.-6. januar var her virkelig mange og vi solgte otte nye Renault på en weekend. Så vi er glade for, at kunderne allerede har fundet ud af, at deres Renault forhandler i Skanderborg hedder Skanderborg Bilcentrum”, siger Keld Henriksen.

Hos Renault Danmark er administrerende direktør Henrik Bang meget tilfreds med, at Skanderborg Bilcentrum inden længe bliver en del af den danske ”Renault familie”.

” Der er slet ingen tvivl om, at det er en stor gevinst for Renault i Danmark at få drengene i Skanderborg med ombord. Mens de kan se, at vi er et mærke i vækst med helt unikke produkter på hylderne, og derfor ønsker at forhandle Renault, kan vi omvendt se, at de er de helt rigtige til at sælge dem i Skanderborg-området. De tænker offensivt og utraditionelt, og det har givet dem en position som den førende Suzuki forhandler i Danmark. Så jeg er sikker på, at vi får et meget godt partnerskab”, siger Henrik Bang fra Renault Danmark.

 

Skriv et svar