Renault Twizy som delebil

Til foråret kommer Renaults nyskabende elbil Twizy til Danmark.Men allerede nu er den en stor succes i europæiske hovedstæder. I Paris kører 50 styks rundt som delebiler.

Twizy Way by Renault er navnet på en helt ny og anderledes transportform som har eksisteret i to måneder i Paris bydelen Saint-Quentin – en Yvelines. En bydel med knap 147.000 indbyggere.  

Forsøget med at have en Twizy som en slags delebil har været overvældende og 92 procent af de, der har prøvet det,  synes det er en unik mulighed for at transportere sig rundt i byen uden at eje sin egen bil og uden at skulle tænke på parkering eller forurening. Den lille Twizy er nemlig en 100 % elbil med plads til to voksne. Med en rækkevidde på op til 115 kilometer pr. opladning dækker den samtidig alle lokale transportbehov.

Ganske som det er med delebiler skriver man sig op som medlem og får et særligt kort, som gør at Twizy genkender og registrere brugeren, når man henter den. Man kan booke via sin PC eller smart phone op til 15 minutter før man står og skal bruge bilen, og det er både billigt og enkelt at benytte sig af. Når man ikke skal bruge Twizy længere efterlader man den blot på stedet, og den er klar til den næste billist, hvilket er et helt unikt koncept.

Det er gratis at tilmelde sig ordningen og det er billigt og fleksibelt at bruge Twizy. Uanset om man blot ønsker den til en kort tur eller det er en hel dag man ønsker at have sin Twizy til rådighed, er det en billig løsning. Man betaler 3.5 kroner pr. minut man ønsker at have den og har man brug for fulde timer så er prisen godt 80 kroner i timen. Meget billigere end at køre taxa !

Skriv et svar