Elbilen Renault Zoe indtager storkollektivet Svanholm

unnamedStorkollektivet Svanholm ved Skibby har netop vundet en måned i selskab med elbilen RenaultZoe. En elbil, der passer godt ind i kollektivets fokus på bæredygtighed og miljøvenlig adfærd.

Det er ikke hver dag, at man udleverer en elbil til et storkollektiv og potentielt 80 forskellige førere af bilen. Og hvorfor nu det ?

Såmænd fordi Svanholm i forbindelse med Danmarks første fagmesse for grøn og energirigtig vejtransport, der foregik i Øksnehallen, deltog i lodtrækningen om en gratis elbil i en måned. Det var elbilmagasinet GO, der i samarbejde med Renault, udlovede bilen, som altså blev afleveret forleden.

Til at tage imod bilen var to fra Kollektivet, Toke Baillie og Volker Orlowski og de var begejstret for bilen.

”Vi har faktisk allerede en elbil her i kollektivet – en Renault Fluence – som blev købt brugt. Men den her bil er jo meget anderledes. Så vi glæder os til at teste bilen og ikke mindst få alle vores medbeboere til at prøve at køre elbil, siger Toke Baille.

Hos Renault er man glad for, at det netop blev Svanholm, der vandt bilen i en måned.

”Man kan tale utrolig meget om elbiler. Om hvordan de kører, hvordan den fungerer i hverdagen og, hvorledes den adskiller sig fra andre almindelige biler med benzin eller diesel. Men i bund og grund skal en elbil opleves. Derfor er det fantastisk, at vi ved at udlåne denne Zoe i en måned til beboerne på Svanholm, kan komme i kontakt med så mange på en gang. Og jeg er sikker på, at Zoe vil falde godt til på Svanholm”, siger Søren Hyltoft – pressechef i Renault Danmark.

Fakta om Svanholm

Siden 1978 har Svanholm Storkollektiv ejet og drevet godset Svanholm. På 400 hektar bor 80 voksne og 50 børn. Som kollektivist lægger man 80 procent af sin løn i kollektivet, og får altså 20 procentaf sin bruttoløn udbetalt til egen lomme. De 80 procent dækker bolig, skat, mad, børneinstitution, alt til husholdningen  Maden er økologisk og laves i fælleskøkkenet af kompetente medarbejdere. Beboerne skal altså ikke købe ind, kokkerere og vaske op hver dag.

På Svanholm er fællesskabet i centrum og med både fællesøkonomi, fælleskøkken, fællesmøder og fælles biler er der alligevel plads til individet. Svanholm er fortsat et sted for mennesker, der vil leve bæredygtigt i fællesskab og skabe en anderledes ramme om sig selv og familien, hvor hverdagen er i fokus.

Skriv et svar