Elbilen Renault Zoe vinder Monte Carlo Rally

bg8mwtibwgecchgngavm

Renault Zoe vinder i overbevisende stil Monte Carlo Rally ZENN – et rallye løb udelukkende for elbiler.

Næsten to år efter at elbilen Renault Zoe kørte 1618 km på 24 timer – og dermed blev den elbil, der havde tilbagelagt flest kilometer på et døgn – imponerer elbilen fra Renault igen. Ved det tre dages Monte Carlo Rally ZENN vandt Renault Zoe overbevisende i alle discipliner.

Renault deltog med tre teams – et konkurrenceteam udvalgt af Renault – der vandt det hele, et team med to journalister, der fik en fornem 4. plads, og så et team bestående af en privat familie, der blev 5 ud af 18 deltagende.

Den vindende Renault Zoe slog konkurrenter som Nissan Leaf, Tesla Roadster og Volkswagen e-.Up. I alt deltog syv 18 hold fra syv forskellige lande, og der var i alt ni forskellige bilmodeller. Alle var de udsat for krøllede veje, regn og tæt tåge på rallyets tre forskellige ruter.

Den korteste på 46.51 kilometer og den længste på 88.08 km. I de forskellige ruter var der indlagt forskellige tests som Renault Zoe altså vandt foran konkurrenter. Det handlede blandt andet om bilernes energiforbrug, bilernes køreegenskaber og førerens evner.

At Renault Zoe kører langt på en opladning viste sig under prøverne, der i alt omfattede 200 kilometers kørsel. Trods vejret og terrænet var man aldrig under 42 procents kapacitet på batteriet – selv på testens længste rute på 88 km.

3 comments for “Elbilen Renault Zoe vinder Monte Carlo Rally

Skriv et svar