Formula E satte strøm til Beijing

ubaqqqi6ftyn5rwbf7gc

Lørdag den 13. september 2014 går over i motorsportshistorien som ganske særlig. Det var nemlig dagen, hvor det første FIA Formula E løb fandt sted

Beijing lagde i weekenden asfalt til en historisk begivenhed. Nemlig det første af i alt 10 løb i den spritnye Formula E – serie. Et mesterskab for ebilernes udgave af Formel 1.

Der er meget, der adskiller de to serier indenfor motorsport. Ikke når det handler om ydelse, hvor en Formula E går fra 0-100 km/t på 3 sekunder og yder 270 hk. Ej heller, når det kommer til udseende og materialet bilerne er lavet af.

Men i den nye serie er alle 40 biler identiske  – nemlig Spark-Renault STR01E single-seaters og  kørerne skifter bil midt i løbet. Løbet i Beijing, der gik over 25 omgange og foregik på bybanen, var en succes. 35 af de 40 deltagende biler kom i mål.

Renault Sport teamet, der har været involveret i projektet siden begyndelsen i 2012, og har arbejdet med at bygge bilerne, kan se tilbage på en succesfuld premiere. Bilerne viste sig at være hurtige, pålidelige og sikre.

Løbet i Beijing blev fra begyndelsen domineret af Renaults ene kører,

Nicolas Prost, der startede i pole position. Han dominerede løbet indtil han på den sidste af de 25 omgange blev ramt af et uheld. Sejren gik derfor til Lucas di Grassi (Audi Sport ABT).

Løbsserien afsluttes efter 10 løb – det sidste køres i London i juni 2015.